Book Now

Ízléstől és egyéniségtől függően igen változatos helyszíneket keresnek a jegyes párok, nálunk a lehetőségek tárháza ennek megfelelően rendkívül széleskörű.

Sokan keresnek romantikus, tóparti helyszíneket szálláslehetőséggel együtt, a saját és vendégeik kényelmére. Ma már szinte alapigény, hogy a kertben vagy a tóparton (stégen) meg lehessen tartani az esküvői szertartást is. A készülődés is már itt történik, nyugodt körülmények között, ahová a jegyes pár általában már egy nappal korábban érkezik, és egy finom reggelivel és wellnessel kezdik az esküvőt.

Mennyivel más ez így, mint rohanva megérkezni a Polgármesteri Hivatalba, majd a szűk fél óra után, amikor már érkezik a következő esküvő, kényszeredetten elhagyni a helyet. A vendégekkel való fotózkodáshoz rögtön adott a festői környezet, mindenki nagy örömére árnyas fák alatt, hűsítő limonádékat és koktélokat iszogatva. A menyasszony bármikor fel tud menni a szobájába, hogy felfrissüljön, vagy igazítani tudja sminkjét, frizuráját, a gyerekes vendégeknek is helyben lehet a szállás, bármikor fel tudnak menni a szobába etetni, altatni ha szükséges. Nem beszélve az idősebb vendégekről, nagyszülőkről, akiknek biztonságot jelent az, hogy nem kell a melegben utazgatni, bármikor le tudnak pihenni. Ezesetben nem kell lemondaniuk arról, hogy gyönyörű kisunokájukat menyasszonyként, vőlegényként láthassák az esküvőn.

A kis létszámú esküvőknek kisebb panziók, családias hotelek biztosítanak remek lehetőséget. Az utóbbi években a kis létszámú esküvők majdnem ugyanolyan számban zajlanak, mint a nagyobbak. Sokszor elhangzik a kérdés, hogy mit értünk pontosan „kis esküvő” alatt és „nagy esküvő” alatt. Erről ebben a blogbejegyzésben írtam részletesen.

A külföldről érkező párok tradicionálisan valamilyen népszerű magyar helyre szeretnének esküvőt szervezni. Pl. a Budai Várba, Városligetbe, vagy valamelyik elegáns belvárosi hotel báltermébe.

Mitől lesz különleges egy esküvői helyszín?

Több okból. Vagy azért, mert nagyon felkapott, vagy azért, mert jó sok helyen hirdet, és mindenhol „belébotlunk”, ahogy keresgélünk. Vagy azért, mert tényleg tudnak ott valami olyat, amit máshol nem. Ez utóbbit menyasszonyként főleg mások elmondásaiból tudhatjuk meg biztosan. Minden egyéb esetben amit az illető helyszín magáról állít, ott feltételezzük, hogy amíg nem bizonyosodtunk meg róla két szemünkkel, addig lehet, hogy csak marketing az egész.

Sajnos elég gyakori, hogy nem felel meg a valóságnak egy szemet gyönyörködtető weboldal minden állítása, vagy egy impozáns színes katalógus, ahol sztárok pózolnak menyasszonyként és vőlegényként a fotókon. Szinte rögtön azt hisszük, ha XY sztárnak ez volt a választása, akkor nekünk is itt a helyünk! Kezeljük ezeket az érzéseinket fenntartásokkal. Amint utánajártunk, hogy valóban azokat a szolgáltatásokat nyújtják amiket mi akarunk, és úgy ahogyan nekünk jó, akkor kezdhetünk örülni, mert tényleg megtaláltuk az álomhelyszínt esküvőnkre:-)

Végül, ha minden fenntartásunkat megfelelő módon elcsitítottuk, akkor kezdjük el a helyszín által kínált értékeket, előnyöket részletesen górcső alá venni, és egyesével megvizsgálni, hogy számunkra valóban hasznos-e az adott szolgáltatás, esetleg más valamit szeretnénk helyette kérni, és ők ezt tudják-e teljesíteni, rugalmasak-e, stb.

A különleges helyszín főleg attól különleges szerintem, hogy nyitott a vendégek igényeit teljesíteni, ha pedig ezt valamiért mégsem tudják megtenni, akkor javasolnak helyette közelítő megoldásokat, egyéb alternatívákat, és minden módon támogatják az ifjú párt.

A különlegesség tehát főként nem abban rejlik, hogy valami extrém dolgot nyújtanak, hanem hogy normális módon állnak az igényekhez. Egy jó vezető gyűjti a megrendelők vagy érdeklődők igényeit, jelzéseit, és ezek alapján fogja tovább fejleszteni szolgáltatásait.

Hogyan válassz esküvői helyszínt? Tippek, ötletek itt.

Kérdésed van? Tanácsra van szükséged? Hívj!

+ 36 30 241 1219

By |2022-10-14T11:32:49+00:00október 14th, 2022|Blog|