Book Now
Esküvőtervezés mesterfokon2023-12-28T20:06:41+00:00

Miért nehéz annak, akinek nincs ilyen esküvői terve? Mert nem tudja pontosan hová tart, hogyan, kikkel, és milyen nehézségek bukkanhatnak fel majd az úton. Akiknek van ilyen terve, azok nyugodtak, mert pontosan tudják mikor mi fog történni az esküvőszervezés során. Előre látják a várható akadályokat, és pontosan tudják a költségeket, így nem kerülnek váratlan konfliktusok vagy kiadások hálójába.

Ez a módszer nem csak a szokásosan jelentkező problémákat előzi meg, hanem azokat a váratlan helyzeteket is, melyekről most még azt sem tudja, hogy egyáltalán létezhetnek. És ezek a legveszélyesebbek. De mi is ez az esküvői terv pontosan? Szemléltetem egyszerűen:

Egy jó esküvői terv olyan, mint pilótának a navigáció.

Ahhoz, hogy biztonsággal tudjon haladni, fontos tudnia az aktuális helyzetét, a körülményeket, a mérőműszerek állását, és nem utolsó sorban a repülési célt.

Meglehet, hogy viharban kell repülni. Lehet, hogy elromlanak a műszerek is.

Erre az esetre készült a hibakönyv, melynek tartalmát és használatát betéve kell tudniuk a pilótáknak, mert vész esetén minden másodperc számít.

Vajon hogyan repülne egy pilóta navigáció nélkül?

A Profi Esküvőtervezés egy 17 év alatt finomra hangolt, speciális módszer. Fő jellemzői:

 • áttekinthető
 • gyakorlatias, mert gyorsan látványos tervek készülnek
 • lényegretörő
 • egyértelműen meghatározott
 • őszinte (nem mellébeszélős, nem ígérgetős, nem eltúlzós)
 • teljesen személyre szólóan elkészített
 • biztonságos keretrendszerben kidolgozott
 • széles sprektrumon alkalmazható
 • elmetérkép rajzolható fel belőle (férfiak kedvence) (ha esetleg nem érted: lépésről-lépésre bemutatja a célhoz vezető utat, így nem érhet utólag meglepetés:-))
 • konkrét példákkal, történetekkel minden helyzetet szemléltetni képes
 • minden része rugalmasan alakítható
 • többszörös biztonsági védelemmel ellátott (nehéz helyzetek, váratlan események, helyettesítő személyzet, last-minute szolgáltatók, szombati ügyeletben lévő kollégák, akiket ha riasztanom kell azonnal tudnak indulni, stb.)
 • gyors, lépésenkénti megvalósítást lesz lehetővé
 • igény szerint ütemezhető
 • a kívánt keretösszeghez igazítható
 • minden igényt is figyelembe vevő
 • teljes körű megoldásokat nyújtó
 • hosszú távon a szakmában jelen lévő
 • állandóan megújuló, piaci helyzet és trendek, aktuális változások vonatkozásában naprakész
 • valós élményekből és tapasztalatokból táplálkozó és fejlődő
 • évente újra minősített partnerekkel
 • innovatív megoldások
 • 8 fajta garanciával alátámasztott
Esküvőtervezés workshop Féth Tímeával
Féth Tímea esküvőtervező Esküvőtervezés Workshop

Nem egy esküvőszervező vagyok, hanem AZ ESKÜVŐTERVEZŐ.

Esküvőt szervezni a legtöbb ember képes.

Két dolgot viszont az esküvőhöz értő szakembereknek is nagy kihívás kezelni.

Az egyik az idő, a másik az eszköztár. Néha a pillanat törtrésze alatt kell dönteni, mint a pilótának, ezért nem mindegy, hogy tudjuk-e megfelelő választ rögtön, vagy még bizonyos idő, mire kiderítjük a döntéshez szükséges dolgokat. Mi van, ha közben a repülő lezuhan? Ez azért elég nagy kockázat, nem?

Az eszköztár pedig azért fontos, mert ha valakinek esküvők terén kevesebb a szakmai tapasztalata, vagy egyáltalán nincs, akkor részletgazdagabb eszköztárat kell létrehoznia. Kell hogy legyen B, C és D terve is mindenre az esküvő kapcsán.

Így tehát nem az a kérdés, hogy valaki tud-e esküvőt szervezni, hanem az, hogy hány telefonszáma van, amit fel tud hívni, ha baj van. Amikor romokban érkezik meg az esküvői torta, vagy amikor egy nappal esküvő előtt lemondja a közreműködést a fotós, vagy ha a menyasszonyi autót az esküvőre jövet összetöri a barát, aki vezette. Közben célszerű, ha higgadt és boldog marad, hisz erről szól a Nagy Nap.

Esküvőtervezőként számtalan képességgel kell rendelkeznem annak érdekében, hogy a rám bízott esküvőket tökéletesen, zökkenőmentesen meg tudjam tervezni és lebonyolítani.

A szakmai ismeretekből folyamatosan naprakész vagyok, emellett nagyon fontos számomra, hogy minden más területen is folyamatosan képzem magam, így mindig konferenciákra, továbbképzésekre járok, mentorprogramokban veszek részt, és tevékenyen, napi szinten teszek azért, hogy jobban megértsem embertársaimat, és még hatékonyabban tudjak segíteni ügyfeleimnek és kollégáimnak.

Sokszor a pillanat tört része alatt kell döntenem és cselekednem, mert ha nem így teszek, annak mások boldogsága, anyagi veszteség vagy még szörnyűbb következménye is lehet. Ez márpedig nagy felelősség. Sok helyzetben erős kontrollal kell kézben tartanom helyzeteket, embereket, akik megpróbálják meghiúsítani megbízóim céljait, vágyait, és olyankor nincs pardon! Kiállok értük! Ehhez óriási erő és mentális állóképesség szükséges, ebből adódik a határozottságom.

A dolgok napos oldaláról tekintve pedig minden gondot leveszek a jegyes pár válláról. Egyedi megoldásokat csempészek az esküvőjük hangulatába, átlátok és összefogok mindent a teljes esküvő és annak előkészületei kapcsán. Felelősséget vállalok mindazért, hogy az esküvőn minden úgy történjen ahogy megígértem, és ahogyan azt a szerződésben vállaltam.

Az országban egyedülállóan 8 fajta értékes garanciát vállalok, igen, árgaranciát is!!! Igen, 2023-ban Magyarországon van, aki ezt megteszi. Én. Azért tudom ezt megtenni, mert ennyire hiszek magamban, a munkámban, a partnereimben, és az általam képviselt értékes szolgáltatások különlegességében. A garanciákat ide kattintva tudja elolvasni.

Ügyfeleim gyakran mondják, hogy kifogyhatatlan vagyok ötletekből. 17 év alatt még nem volt olyan helyzet, amit nem oldottam meg gyorsan és hatékonyan. Annyi idő alatt tervezünk esküvőt, amennyi idő alatt más szervezők általában az első találkozó időpontjának egyeztetéséig jutnak.

Miért lettem Esküvőtervező? Miért csinálom mindezt?

17 éve hallgatom, ahogyan menyasszonyoktól megpróbálják elvenni az álmaikat azzal, hogy lebeszélik őket a legszebb menyasszonyi ruháról, és minden más témában is kéretlen véleményekkel bombázzák őket. Vőlegények részletesen beszámolnak róla, hogy hol és hogyan akarták többletköltségekbe hajszolni őket azután, hogy megtudták mi a szakmájuk, vagy hogy külföldön élnek. Elítélem az igazságtalanságot. Mindig, minden módon maximálisan kiálltam amellett, amiben hiszek.

Hiszem, hogy mindenkinek jár egy pontosan olyan esküvő, amilyet megálmodott magának, vagy amilyet szeretne. Lemondások nélkül. Mert ez a nap megismételhetetlen. Így nem lehetnek hibák. 17 éve azon dolgozok, hogy a nők hittel és reménnyel a szívükben, bátran vágjanak neki megvalósítani elhatározásaikat. Aztán Hercegnőként éljék meg a Nagy Napot. Aki pedig nem akar Hercegnő lenni, az BOLDOG NŐKÉNT :-))

Nem szoktam megmondani mi „hogyan szokott lenni” egy esküvőn, hanem meghagyom tisztelettel, hogy erről mindenki maga döntsön.

Hogyan zajlik az ESKÜVŐTERVEZÉS? Mi minden tartozhat bele?

Gyakorlatilag mindent a lánykéréstől a nászútig:-))

Kezdjük a lényeggel. Lehet, hogy furán fog hangzani, de vállalom. Engem az esküvő kapcsán mindenek előtt az ember érdekel, gondolataival, érzéseivel, mindazzal amivel megtisztel és megosztja velem. Figyelmesen végig fogom hallgatni. Mert érdekel. Figyelni fogok. Őszintén. Teljes szívvel és füllel. Ítélkezés nélkül.

Ha már vannak elképzeléseik, készségesen és empatikusan meghallgatom és ráhangolódok. Amiben tanácsomat, véleményemet kérik, őszintén megválaszolom. Sokszor menyasszony és vőlegény eltérő véleményeit, nézeteit kell összehangolni, melyek gyakran túlmutatnak az esküvővel kapcsolatos elképzeléseken.

Ha nincsenek ötleteik, szívesen mutat irányokat, inspirációkat, melyekből kiindulva kialakítják együtt a csak Önökre jellemző stílusos, sajátságos, bensőséges esküvőt, és annak minden részletét.

Kiterjedt kapcsolatrendszerem van. Olyan szolgáltatások képviselőivel, dolgozok, akik a legmagasabb színvonalon, hibák nélkül, egyedi ötletekkel  biztosítják a Nagy Nap felejthetetlenségét. Partnereimet évente újra minősítem, naprakész vagyok új szolgáltatásaik, termékeik kapcsán. Proaktív vagyok abban, hogy a cégek elkezdjék nyújtani azokat a szolgáltatásokat, melyeket az ügyfeleim keresnek nálam.

Harmóniát teremtek a színek és stílusok között. A kiválasztott esküvői helyszínhez illő dekorációkat, anyagokat, színeket, fényeket választunk, igény szerint megtervezzük/elkészítjük a násznép ünnepi öltözetét is, a helyhez és a pár ízléséhez alakítjuk a menüt, értek a megfelelő zenei stílusok kiválasztásához is, feladatomnak tekintem, hogy az esküvő minden alkotóelemét egységes stílusban álmodjuk meg.

Költségterveket készítek, melyet az esküvő utolsó mozzanatáig folyamatosan karban tartok, hogy minden pillanatban naprakész legyen.

Időterveket készítek határidőkkel: egységbe foglalom, hogy melyik esküvői szolgáltatást mikor kell kiválasztani, lefoglalni, kinek mikor mi a feladata.

Közreműködők és szolgáltatások kiválasztásakor a jegyes pár érdekeit képviselem. Ha a pár eldöntötte, hogy velem szervezi az esküvőt, akkor onnantól már semmit nem kell intéznie. Nem „ajánlok” és nem „titkárnő” vagyok, vagy „ügyintéző”, hanem egy felelős ember, AZ ESKÜVŐTERVEZŐ, aki mindent egy kézben összefog és elintéz: helyszín, fotós, DJ, dekoratőr, stb. Természetesen egyeztetve, hogy kik legyenek ezek a közreműködők.

Folyamatosan tervezek és szervezek: az esküvőig hátralévő időszakban az esküvő minden részletére kiterjedően mindent összehangolok és folyamatosan egyeztetek akikkel amit éppen szükséges. A szolgáltatók általában kétszer beszélnek a párral, amikor lefoglalják őket és az esküvő előtt néhány héttel. Én folyamatosan közvetítem az információkat közöttük, ha a pár ugyanis egyetlen dolgot változtat, vagy új elemet iktat be a programba, az minden résztvevőt/szolgáltatót érint. A párok gyakran megfeledkeznek arról, hogy mindent mindenkivel közölni kell, különben várhatlan hibák és meglepetések következnek be az esküvőn.

Problémamegoldó vagyok. Amikor valamilyen váratlan esemény merül fel a szervezés vagy a Nagy Nap során, azért én felelek, így az én feladatom elhárítani vagy megoldani a nehézségeket. Amikor kell, színre lépek. Amikor kell, a háttérben maradok. Mindent gondosan előkészítek, és betartatom a párral közösen összeállított lebonyolítási tervet a Nagy Napon a közreműködőkkel. A közreműködők, akikkel valaha bármilyen esküvőn is találkoztam, kivétel nélkül elismerően nyilatkoztak az általam készített forgatókönyvekről, hogy ők ilyet bizony még sosem láttak, annyira részletes és alapos, hogy miután elolvasták, semmilyen kérdésük nem maradt.

Akik már mellettünk döntöttek, nyugodtan alszanak

A magas minőség mellett a költséghatékonyság kiemelt szempont a munkám során, ezért szívesen javasolok alternatív megoldásokat, az ésszerűség határain belül, figyelembe véve a pár prioritásait.

Vannak, akik szívesen látnának az esküvői menüben rántott húson és sült csirkecombon kívül valami izgalmasabbat. Számukra teljesen egyedi esküvői menüt tervezünk. Az általam összeállított egyedi menü pontosan a pár elképzeléseiknek megfelelő, ráadásul nem kerül többe, mint a szokványos menü. Ennek részleteit ide nem írom el, mert ez szakmai titok:-)

Velünk minden pár megtalálja az ideális helyszínt esküvőjére, ugyanis 975 helyszín közül lehet már választani. Ebből szoktam kiszűrni a pár szempontjai alapján pontosan annyit, amennyit szívesen megnéznének. Ez a szám volt akinél 20, volt akinél 3 db volt. Fontos, hogy a helyszínek is minősített partnerként kerülnek a kapcsolatrendszerembe, tehát nem az internetről halásztam össze őket. Ebben a gazdasági helyzetben kiemelten fontos tudni, hogy kik a tulajdonosai, vezetői az adott esküvői helyszínnek, mivel egy tőkeerős cégcsoport tagjaként bizonyára stabilabb pillért jelenthetnek az esküvőtervezésünk során.

Kapcsolatfelvétel, időpont-egyeztetés itt

Kockázatmentes, ingyenes ajánlatkérés

Kérdezzen kockázat és kötelezettség nélkül!

Féth Tímea esküvőtervező

Tel: + 36 30 241 1219
E-mail: feth.timea@eskuvo-tervezo.hu