Book Now

Az ideális helyszín és vacsoraszolgáltató (catering) megtalálására mindössze egyetlen napot, vagy néhány órát kell szánnia. Fejfájás és felesleges aggodalmak nélkül. Mutatjuk, hogyan.

5 perc olvasás után azonnali válaszokat kap a következőkre:

 1. Hogyan találhatják meg könnyen, gyorsan, egyszerűen a legideálisabb álom helyszínt?
 2. Mi az a módszer, amivel garantáljuk, hogy valóban a tökéletes helyszínt / catering céget tudják kiválasztani?
 3. Hogyan tudják mindezt lemondások nélkül megvalósítani?
 4. A catering a helyszín része, vagy külön kell szervezni?
 5. ” A cateringes vacsora nem lesz friss és kihűl” – ez igaz vagy hamis?

Kezdjük azzal, hogy egyáltalán milyen az ideális helyszín az Ön számára?

Ha még nincs meg a kiválasztott, akkor éppen jókor talált Önre ez az írás. Ha már van kiszemelt helyszíne, akkor az alábbi szempontok szerint ellenőrizheti, hogy valóban a legmegfelelőbb helyszínre talált-e rá.

Ezernyi kérdés és érzés, ami most kavarog…

Rengeteg csábító weboldal, szebbnél-szebb Balatoni, erdei, szabadtéri és elegáns budapesti esküvői helyszínekről…
Tervek, már szinte beleképzeli magát a fotón lévő pár helyébe…Majd árajánlatokat kér…
A helyszínek nem válaszolnak… Ötből kettő már foglalt erre a napra…
Gyűjtőoldal, küldjön “csoportos ajánlatkérést”, személytelen az egész…
Végre jött egy árajánlat, izgi:-) … Gyors fejszámolás után azonban az itt rendezett esküvő végösszege csillagászati 🙁 Csalódottság, elkeseredés, reménytelenség…

Nagyon sok esküvőre készülő pár a fentiek szerint keres esküvői helyszínt.
Általában mindenféle konkrét elhatározás nélkül nézelődnek, és ami szembe jön, arra igent vagy nemet mondanak, több-kevesebb tépelődés után.

Mi ezzel a probléma?
Egyrészt az, hogy sok információ hiányzik még a döntéshez, mivel az ajánlatok nem teljeskörűek. A részleges (ugyanakkor teljes körűnek hitt) információk alapján nem lehet dönteni. Nem lesz meg az egyértelmű bizonyosság, hogy ez a legmegfelelőbb helyszín. Másik probléma pedig az, hogy mivel egy véletlenszerűen megtalált helyszínhalmazból próbálnak válogatni, ez már eleve kétségre ad okot, hogy vajon a számukra legmegfelelőbbet tartalmazza-e a halmaz.

Mi okozza a legfőbb nehézséget?
Az, hogy mindenki azt állítja, hogy az Ő helyszíne a legjobb, hisz csodás a környezet, szállás is van, menüválaszték is van, sőt, még tömény italokat is lehet behozni (borsos fejpénzek ellenében). Mivel ez elég jól hangzik ahhoz, hogy elkezdjék olvasni a részleteket, már válogatják is, mi legyen az előétel, sültes tál legyen-e vagy inkább a büféasztalon feltálalt menü, a fenyők alatt legyen-e a szertartás, vagy a tóparton…

Adott egy választék, a választékon belül 2-3 eldöntendő kérdés (helyszínenként), és ha úgy érzi “hát… ez jó lehet…” az még nem az igazi!
Azt kellene éreznie, hogy majd kiugrik a bőréből, hiszen esküvője lesz! Megtalálta az álomhelyszínt!! Megkapott minden információt, és minden kétségét eloszlatták.

Vagy mégsem?

Kíváncsi vagyok, hány helyről hívták fel azzal, hogy

 • “Hölgyem/Uram lenyűgözhetjük Önöket egy két személyre szóló ízletes menükóstolóval?” vagy
 • “Jöjjenek el, érezzék jól magunkat nálunk, és töltsenek el szállodánkban egy felejthetetlen éjszakát. Ha később megrendelik az esküvőt, a szállás árát beszámítjuk a fizetendő végösszegbe”. Esetleg:
 • “Milyen címre küldhetjük Önökért az autót? Meghívnánk egy exkluzív borkóstolóra a birtokra. Nyugodtan ihatnak, mert nem kell vezetniük.”

Ha eddig nem találkozott ezekkel a mondatokkal a helyszín keresgélés során, akkor itt az ideje, hogy komolyabban vegyük kicsit egymást 🙂

 • Mit szólna ahhoz, ha nem csak 3-4 helyszínből tudna válogatni?
 • Jó lenne, ha csak olyan helyszínekkel kéne töltenie a drága idejét, amik árban is pont az elképzeléseire vannak szabva?
 • Értékelné azt, hogyha nem a helyszín szabta feltételek szerint folyna a szervezkedés, hanem MINDEN MOZZANATNÁL ÖN IRÁNYÍTANA – kompromisszumok nélkül?
Beszélek az Esküvőtervezővel, milyen megoldásai vannak számomra

Ha még mindig úgy érzi, hogy az esküvői helyszín szolgáltatók kénye-kedve szerint kell helyszínt válogatnia, akkor olvasson tovább, mert van néhány hasznos tanácsom az Ön számára!

Esküvői helyszínválasztás – 1. szabály:

Ne hagyatkozzanak senkinek a véleményére, döntésére. Az Önök esküvője, Önöknek kell, hogy tetsszen.
Emellett persze fontos, hogy megfelelő méretű legyen a kiválasztott helyszín, zenekarnak, DJ-nek, és tánctérnek is maradjon elegendő hely.

Tipikus probléma esküvői helyszín weboldalakon, hogy az ott feltüntetett létszámnak általában max. a 2/3-a fér el reálisan náluk. (Tisztelet a kivételnek).
Van még legalább 10-15 ilyen zsákutcába vezető jel, tudni kell mit hogyan olvasson.

Beavatást kérek a titkokba MOST

Esküvői helyszínválasztás – 2. szabály:

Döntse el, milyen helyszínt keres pontosan!

Fogadjunk, hogy ha nyaralni megy, akkor sem csak úgy céltalanul toporog egy utazási iroda bejáratánál, hanem kézbe veszi a dolgokat, és kiguglizza a legszebb tengerparti all inclusive szállodákat, ahol megvannak a megfelelő programok akár minden napra, ahol nem hosszú a reptérről odavezető út, ahol van homokos tengerpart, stb.
Esküvő esetén ugyanezt kell tenni:-) Írják össze a szempontjaikat, mit tudjon nyújtani az a helyszín, ahol az esküvőt akarják tartani.

Azt olvastam egy könyvben, hogy ha az ideális partnert keressük, akkor 54 szempontot írjunk le, hogy milyen tulajdonságai, és külső ismérvei legyenek a nagy Ő-nek!

Nos itt is ugyanez a helyzet, minél több elvárást konkrétan megfogalmaz, annál könnyebben és gyorsabban megtalálja az Álomhelyszínt.

Esküvői helyszínválasztás – 3. szabály:

Tesztelje le élőben!

Tegyen egy sétát, mindenféle tárgyalási indíttatás nélkül. Üljenek be vacsorázni, és figyeljék mennyire készséges a személyzet. Élvezzék a hely varázsát, mennyire jó érzés ott üldögélni?
Esetleg már 5 perc után nyomasztóan alacsonynak tűnik a plafon és levegőtlennek az étterem?
Ezek a dolgok nem fognak kiderülni egy árajánlatból, így célszerű személyes látogatás során tesztelni őket.

Mit kérdezzünk a személyes látogatás során?
Kérdezze a szakértőt MOST, minden kötelezettség nélkül:-)

Esküvői helyszínválasztás – 4. szabály:

Gyarkan felmerül a kérdés, hogy olcsóbb-e úgy az esküvő, ha lefoglalnak egy helyszínt (akár sátrat), és hozzá keresnek egy catering céget, aki a vacsorát odaszállítja.

Természetesen van akinek és van AMIKOR ez a legideálisabb választás. Hogy kinek az, és kinek nem, ebben személyre szólóan tudunk segíteni. Az igényfelmérő beszélgetés után azonnal ki tudjuk számolni, hogy melyik verzió mennyibe kerülne Önnek, így a legmegfelelőbb döntést tudják meghozni.

Általánosságban véve a következőket kell átgondolnia annak, aki catering céget szeretne az esküvőjére:

 • Mivel nem lehet bárhová bevinni csak úgy egy másik ételkészítő céget (catering), így elengedhetetlen, hogy ilyenben gondolkodunk, akkor feltétlenül olyan helyszínt keressünk, ahol erre van lehetőség.
 • A 2022-es szabályok elég szigorúak, így ételt italt bevinni nagyon sok helyre nem lehet. Van ahová lehet, ezért célszerű azt is előre kitalálni, hogy mi az, amit szeretnének bevinni (torta, sütemények, rövid italok, stb.)
 • Ha a catering cégtől csak az ételeket kérjük, akkor az italokkal nekünk kell bajlódni: itt gond lehet az, hogy igen nehéz eltalálni, hogy melyik üdítőből mennyit kellene venni (elég ciki amikor éjfélre elfogy a whisky-cola-hoz a cola, és a benzinkútra kell kiugrani hogy vegyünk…)
 • Szeszmentes italokból elég kedvező áron lehet kérni a catering cégektől csomagárat, mely korlátlan fogyasztást tartalmaz.
 • A catering cég nem sátras cég és nem dekoratőr! Ha hozatjuk az ételt, akkor az összes többi dolgot nekünk kell összhangba hozni. Sokuknál az abrosz a terítés része, de az asztali futó, a székszoknya, a virágdekorációk és egyéb asztali kiegészítők (gyertyatartók, névkártyák, stb.) nem.
 • Attól, hogy catering céget kérnek fel az esküvőre, nem jelenti azt, hogy az ételek nem lesznek frissek. Helyben is lehet főzni, sütni, amennyiben a választott helyszín erre lehetőséget biztosít akár a saját konyhájában, akár más helyiségben.
 • Nem minden étel készíthető el idegen konyhában, vagy konyha nélkül, ezért egyeztetni kell a catering céggel arról, hogy milyen ételeket tudnak megvalósítani az adott helyszínen. Ez minden esetben a választott helyszíntől függ, előre nem megmondható.

“Hurrá, megvan az esküvői helyszínünk!”

Egy percnyi fellélegzés után már kavarognak is a következő kérdések:

 • tényleg be fog férni ide ennyi ember?
 • kijön az anyakönyv vezető esketni ide a kertbe?
 • hol van még szállás a közelben ezen kívül?
 • tudnak ajánlani virágost, dj-t, cukrászt, aki már jól bevált?

Ezernyi kérdés, ami ötven újabb teendőt és döntési helyzetet generál.
Persze, tudom, hogy ezek nagyon izgalmasak, és mégiscsak az esküvőjét szervezi az ember, hogy nézne már ki, ha nem szánná rá az időt?

De:
Most az egész helyszínkeresés olyan, mintha egy ismeretlen városban próbálna eljutni egy bizonyos címre térkép, GPS, és minden más segítség nélkül.
Részletes útmutatót, térképet, sőt személyre szóló megoldásokat fog kapni, lenyűgözően gyorsan!

A Profi esküvőtervezés Önnek is elérhető, természetes luxus!

 • Fogalma sincs az esküvői árakról?
 • Nem akar pénzt kidobni felesleges dolgokra?
 • Nem akar a gondokkal bajlódni?
 • Kizárólag a legjobb szolgáltatásokra vágyik?
 • Szeretné, ha minden összhangban lenne és gördülékenyen menne az esküvője napján?

Kezdjük máris, nem akarok időt vesztegetni!

A Profi Esküvőtervező 765 helyszínt ismer, ahol kifogástalan a vendéglátás

A gyönyörű esküvői helyszíneknek nálunk ezer arca van…

kezdjük a válogatást máris:-)

 • vízparti esküvői helyszínek
 • tóparti esküvői helyszínek
 • hegyvidéki esküvői helyszínek
 • romantikus esküvői helyszínek
 • elegáns esküvői helyszínek
 • ünnepi esküvői helyszínek
 • modern esküvői helyszínek
 • hajó esküvői helyszínek
 • különleges esküvői helyszínek
 • western esküvői helyszínek
 • vintage esküvői helyszínek
 • régies esküvői helyszínek
 • extravagáns esküvői helyszínek
 • magyaros esküvői helyszínek
 • medencés esküvői helyszínek
 • szabadtéri esküvői helyszínek
 • kültéri ceremóniának ideális esküvői helyszínek
 • retro esküvői helyszínek
 • monumentális esküvői helyszínek
 • erdei esküvői helyszínek
 • szabad életérzést biztosító esküvői helyszínek
 • rendezvényterem esküvői helyszínek
 • “csak kert” esküvői helyszínek (megfordult a fejében, hogy hozná az ételt-italt?…)
 • “háznál tartott esküvő” helyszínének komplett kialakítása, átvarázsolása, kellékek biztosítása (sátor, napernyők, székek, asztalok, vendéglátás…)
 • egyedi hangulatú esküvői helyszínek

Tudta-e Ön?

 • hogy éjszaka is lehet esküdni?
 • hogy már luxushajón is lehet házasságot kötni az óceán közepén?
 • hogy nálunk saját esküvői menüt kreálunk minden jegyes párnak?
 • hogy számos olyan helyszínen is tartunk esküvőket, amely sehol máshol nem elérhető az országban?

Hogyan találtuk meg az esküvői helyszínünket egy kellemes Balatoni kirándulás alkalmával?

Igaz történet (Evelin és Ákos)
“A várva-várt nyaralásukat töltöttük Franciaországban, ahol váratlanul megtörtént a lánykérés. Este már arról beszélgettünk, milyen esküvőt szeretnénk, hány embert hívnánk meg, és szóba kerültek azok a dolgok is, amiket szeretnénk majd elkerülni.
Azt gondoltuk, édes hetek, hónapok jönnek, ahol a szerelmünk forrósága bőven nagyobb hőfokon tart majd, mint amennyire ledermesztenek azok a tapasztalatok, amit a következő néhány napon gyűjtöttünk.

Legelőször helyszíneket néztünk, és találtunk is jó pár szimpatikusat, akikkel rögtön felvettük a kapcsolatot. Amikor egy hét már eltelt, és még a 9-ből csak ketten válaszoltak, kezdett alábbhagyni a lelkesedésem. Ákos azt mondta ráérünk még ezzel, de én tudtam, hogy amikor már otthon leszünk, és újra a munkával teli hétköznapok következnek, nem lesz erre megfelelő időnk, hogy nézelődjünk, tervezgessünk.

A csalódások végállomása az lett, amikor teljesen véletlenül belebotlottam egy cikkbe az interneten, ami arról szólt, hogy milyen módon semmisítik meg az esküvői helyszínek a jegyes párok akaratát és elképzeléseit. Döbbenet volt olvasni, szinte szóról-szóra azt írta le a cikk, ami velünk történt.
De ugorjunk a lényegre. Természetesen azonnal felkerestük a cikk íróját, és kértünk egy személyes találkozót, ahol elmondhatjuk az elképzeléseinket.
A találkozó időpontjának megbeszélésével végre lezárhattuk magunkban a rossz érzéseket, és nyugodtan egymásra koncentrálhattunk. Kikapcsolódással töltöttük a nyaralás hátralévő 8 napját. Az esküvőnk immár jó kezekbe kerül.

A találkozó Timivel baráti hangulatú beszélgetésekkel tarkított izgalmas két órára sikerült, aminek a végén egyetlen kérdésünk sem maradt:-) A helyszínek meglátogatását következő szombatra tűztük ki, a hét folyamán izgatottan vártuk a számunkra összeállított helyszín javaslatokat.

Kizárólag Balatonparti, családias hangulatú helyszínt kerestünk, szállással. Elsősorban a déli parton, mert onnan szebb a kilátás az északi partra, mint fordítva.
8 helyszínt választottunk ki az előzetesen kapott lehetőségek közül, és bár hosszúnak bizonyult a nap, mi cseppet sem bántuk, hogy ebben a hőségben nem éppen egy strandon vagyunk inkább.

Mindenhol kedvesen fogadtak. (Na jó, volt egy hely, ahol a főpincérnek kinéző férfi kicsit ránk förmedt, hogy “40 fős esküvőt még vasárnapra sem engedélyezek!” – “bocsi, de Te ki vagy?” fordult meg hirtelen a fejemben, de mivel Timi azt mondta, hogy mi csak nézelődjünk, és gyűjtsünk benyomásokat, így rögtön tovább is sétáltunk a part felé.
Ott éppen egy bohókás kutya bemutató zajlott, és ennek az egésznek az életszerűsége kizökkentett a mogorva úriember megjegyzésének hatása alól.

A nap végén kellemesen elfáradva beszélgettünk a kocsiban. Ákos bement fizetni a benzinkútnál, ahol megálltunk tankolni. Akkor mondtam el Timinek, hogy Ákost még soha nem láttam ilyen izgatottnak.

Hogy általában rám hagyja a kisebb dolgokban a döntéseket, a nagyokat persze meg szoktuk beszélni, de ott is több irányvonalat ad, amik között általában megint csak rám hagyja a döntést.
Most azt mondta, tetszik neki az utolsó hely, amit láttunk. Láttam, hogy közben furcsán villant a szeme, és ez most tényleg fontos neki. Ezt szeretné! Ez most tényleg fontos neki!

Ott és akkor kimondatlanul is eldőlt, hogy hol rendezzük az esküvőt. Összenéztünk Timivel, Ákos épp akkor nyújtotta be mindkettőnknek a lehúzott ablakon a meglepiként vásárolt Mandulás Magnumokat. Megnyugodva vettük Budapest felé az irányt…”

Miért ajánljuk Timit?

Mert minden kétségedre azonnali, profi választ ad! Ő Timi az esküvője napján:

Könnyedén veszi az életet, mindenkivel megtalálja a közös hangot. Csupa szív nő:-)
A szakmájában viszont kíméletlen azokkal, akik meg akarják hiúsítani a jegyes párok gondtalan esküvői készülődését.
Állandóan meglepetésekkel, kis trükkökkel lát el, mindenre van legalább 5 féle megoldása. Mire kimondjuk a kérdést, már ott a válasz!

Itt tudod elérni Timit, ha TE is gondtalan esküvőt akarsz:

Féth Tímea – Az esküvőtervező – elérhetőségek itt

By |2022-06-13T13:56:17+00:00augusztus 1st, 2019|Szolgáltatások|