Az esküvő előkészületei során sok izgalom éri az ifjú párt, míg a menyasszonyi ruha és a virágdíszek általában a menyasszonyok hatáskörébe tartozó témák, úgy zenekar kérdésében általában az ifjú vőlegény mondja ki az ámment…

Mivel egy kép felér ezer szóval, így próbálom egy képpel érzékeltetni a hangulatbeli különbségeket.

Mit is kínál egy jó zenekar…

….A vidám társaság megérkezik az étteremhez, örömmel pillantják meg a tökéletesen feldíszített gyönyörű termet, ahol mindenkit elbódít a virágok illata, a sok fényfüzér mind a kedvenc színeikben pompázik. Az ajtóban mosolyogva köszönti Önöket az elegáns pincér, aki pezsgővel és koktéllal kínál. A teremben égő gyertyák meghitt fénye könnyeket csal az örömanyák szemébe.
A zenekar csillogó ruhákban, színes fények alatt állva hangulatos zenét játszik, mindenből az elegancia és a tökéletesség árad. A gőzölgő leves után a zenekaruk halk aláfestő zenébe kezd, majd a nyitótáncnál a legszebb szerelmes dalukat játssza.
Ez a zenekar, mintha együtt lélegezne a vendégekkel, mindig tudja, mikor mit kell játszani, alig tart szünetet, mindenki nagy örömére. Amikor a vendégek már alig bírják, a zenekar még mindig nem akarja abbahagyni, és sorba játssza a vendégek kéréseit…

És a jó DJ?

…Önök megérkeznek, a dekoráció ugyanaz, a fények is ugyanazok, és halk zene szól valahol a háttérből. Ez mehetne akár cd-ről is? 🙁 …
A vacsora utáni részben a jó DJ ugyanúgy pörgeti a násznépet, egymás után játssza a kedvenc zenéket.
Míg a zenekarnak megvan az az előnye a DJ-vel szemben, hogy ÉLŐ zenét biztosít, így lehetőség van a közönség megénekeltetésére, akár csak dobbal, vagy csak zongorával, aztán lehetőségünk van újra és újra ismételni egy részt, majd hirtelen egy teljesen más számmal folytatni. Van olyan rész, hogy csak a közönség énekel a zenére, az énekes nem. Ezeket DJ-vel sajnos nem lehet megoldani.

És hogy ez miért fontos?

Mert az egész arról szól, hogy az új házasok napja felejthetetlen legyen, és minden vendég tökéletesen jól érezze magát.
A találékonyság, a vendégek maximális kiszolgálása minden profi szórakoztató célja, legyen akár zenekar vagy DJ.
A jó zenekar és a jó DJ is elvégzi a műsorvezetést, ha kell. Ha éppen nincsen vőfély vagy ceremóniamester. A jó zenekar „belopja magát” a társaság szívébe, nem csak zenéjével, de akár tánccal, vonatozással, vagy úgy, hogy kimegy a közönség közé táncolni, táncoltatni.
Hogy miről is beszélek? Nézd meg az alábbi videót, és rögtön megérted.
Kitartás, mert az első perc után kezd érdekessé válni 🙂 . Láthatod, hogy egy kis bíztatás, együtt táncolás után az amúgy szolíd vendégek mire képesek:
[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=9xGJUDwmV8g” width=”675″ height=”475″]

Mire kell odafigyelni a zenekar kiválasztásánál?

  • Ha a zenekarnál megválasztható a taglétszám, ezzel általában csökken az ár is.
  • Ha nem fix felállású a zenekar, hanem hol ez, hol az áll be a hangszerek mögé, úgy kevesebb a bizalom, hogy mit is kapunk valójában: nézd meg, hallgasd meg, és vedd meg AZT, amit láttál.
  • Kérdezd meg mennyi szünetet tart és milyen gyakran.
  • Kérdezd meg, játszik-e vacsora alatt, és ha nem, akkor miért nem?
  • Kérdezd meg, ismer-e egy jó vőfélyt / ceremóniamestert, akivel már összeszokott csapatot alkotnak: a hangulat így sokkal jobb lesz, mert gördülékenyebben fognak haladni a programok.
  • Kérdezz rá, mennyi a műsoridő, és mennyi a hosszabbítás költsége.
  • Kérdezd meg, élőben játszanak-e.

Mit jelent élőben játszani és miért fontos ez?

Élőben játszani leegyszerűsítve annyit jelent, hogy ahány hangszert látsz a színpadon, azokon mind zenélnek, és eközben semmilyen más zenei alap nem szól semmilyen gépből, lejátszóból.

Sajnos sokan vannak ebben a szakmában, akik vásároltak egy drága hangszert, aztán mímelik, hogy játszani is tudnak rajta, de valójában egy hang sem igazi, mind előre fel van véve. Lehet, hogy meglepő amit most mondok, de egy jó részük még énekelni sem tud, az ének is cd-ről szól!!!!!!!

Szóval jogod van tudni, hogy miért is fizetsz egy-kétszáz ezer forintot, és ha már fizetsz ennyit, akkor várd is el, hogy minőségi szolgáltatást kapjál.

Honnan tudom, hogy élő zene szól?

Biztosan van kedvenc számod, amit legalább százszor meghallgattál már, és ezért kívülről tudod. Kérd ezt a számot a zenekartól. Ha egy az egyben ugyanúgy játsszák el, ahogy az eredetit is hallottad, az kamu 🙁 . Lépj tovább.

Ha a dalnak köze nincs az eredetihez, esetleg fel sem ismered 60 másodperc után sem, vagy nagyon bárgyún és hamisan szól, vagy az ének nagyon bántja a füledet, akkor az a zenekar nem a TE esküvői zenekarod valószínüleg…

Ha azt hallod, hogy jól szól, esetleg kicsit más, mint az eredeti, de tisztán énekelnek hozzá, többen is egyszerre (több szólamban), akkor már jó nyomon vagy leendő zenekarod felé 🙂 .
Ez a zenekar sok munkát fektetett abba, hogy az adott számot áthangszerelje, begyakorolja, kidolgozza az egyes hangszeresek által játszandó szólamokat, és az ének szólamait, hogy egy pörgős, színes hatást érjenek el vele, amivel minden vendéget levesznek a lábukról.

Az utóbbi az, akivel érdemes tovább foglalkozni, és árajánlatot kérni, személyes beszélgetésre hívni. Majd kitérni a részletekre, van-e szerződés, milyen garanciák vannak, milyen kedvezményeket tudnak nyújtani, stb.

Szívből kívánok emlékezetes szép esküvői napot

egy kiváló zenekarral!