A népviseletbe öltözött vőfély a hagyományos magyaros esküvők egyik nélkülözhetetlen szereplője. De nem csak magyaros esküvőkön láthatunk ilyet, hanem minden hagyománykedvelő, és főleg Bp-en kívüli családnál népszerű a vőfély felkérése.
Fiatalos, főleg fővárosi esküvőkön inkább tapasztalt ceremóniamestert keresnek.

Van köztes megoldás is? Igen!

Néha a ceremóniamester átemel a népiesebb vőfély szakmából elemeket, játékokat, népszokásokat, vagy felajánlja, hogy elmond bizonyos verseket, köszöntőket az est folyamán.

vofely
A vőfélytől pedig egyre gyakrabban kérik, hogy ne csak a saját programját vezesse le, hanem kicsit nézzen utána a fotósnak, videósnak, egy-egy fontosabb program kezdetekor szóljon nekik is, nehogy lemaradjon valami fontos esemény megörökítése.

Mind vőféllyel, mind ceremóniamesterrel előre egyeztetni célszerű, hogy mit szeretnének Önök, és mit nem (milyen programokat, játékokat.)
Az a vőfély, aki ragaszkodik ahhoz, hogy minden úgy legyen ahogy ő mondja, nem javallott.

Tipp:

Ha hagyományos vőfélyt fogadunk, akkor ne várjuk el tőle, hogy “csupán vezesse a műsort, terelgesse az embereket, és néha lehet egy-két játék, ha nagyon muszáj a hangulat miatt”.

vofely2

Ebben az esetben válasszon inkább ceremónia-mestert, vagy műsorvezetőt, aki nem népviseletben, hanem öltönyben jelenik meg, semmilyen hagyományos elemet, verset nem tesz a műsorába.

Hogyan válasszunk vőfélyt/ceremóniamestert?

  1. Feltétlenül győződjünk meg róla, hogy mióta űzi az illető ezt a szakmát, milyen képesítése vagy szakmai háttere van.
  2. Figyeljük meg őt munka közben. Érdemes a munkáját bemutató filmet végignézni, vagy elmenni egy esküvőre, és „élesben” tesztelni.
  3. Egy cifra weboldal, vagy egy szimpatikus arc nem elég. Ennyivel ne érjék be! Tényleg tapasztalt profira van szükségük. És a profit nem feltétlenül a százezres kategóriában fogják megtalálni.
  4. Fogadjanak el egy tanácsot: minden esetben személyre szerződünk. Nem a helyettes helyettesére. Sajnos gyakori probléma ezen a területen, hogy valakit felkérnek ceremóniamesternek a látványos weboldala alapján, meg is nézik, le is foglalják (nem is kevés pénzért….), majd a nagy nap előtt egy héttel az illető bejelenti, hogy ő bizony nem ér rá, de küld egy profi helyettest (akit persze nem lehet megtekinteni sehol, de higgyük el, nagyon profi…) Ez mindig veszélyes és kockázatos!

A Profi Esküvőtervező: esküvői hangulatban verhetetlen

Munkatársaink évek óta az esküvő szakmában dolgoznak, és a legkiválóbb szakemberek. Akár vőfélyt, akár ceremóniamestert szeretnének, számos szakember közül választhatnak. Természetesen személyes találkozót szervezünk, és számos film alapján dönthetnek, választhatnak. Ha már elindult az esküvő szezon, akkor élőben is megtekinthető munkájuk.