Ugye Te is lehúzás-mentes árajánlatot szeretnél?

Nem telik el úgy nap, hogy ne történne valami említésre méltó a szakmámban, az életemben. Minden nap egy új tanulság, és szinte folyamatosan írhatnék, ezt a sztorit imádni fogod:

Első beszélgetés a párral, elmondják mit hogyan szeretnének. Elkészítem az ajánlatokat, fényképpel, tényekkel, konkrétumokkal, ismertető leírással. Kiválaszt a jegyes pár 5 helyszínt. Elindulunk. A harmadik helyszín meglátogatása után felmerül egy bizonyos hely neve, mely szerepelt ugyan az árajánlatban, de nem választották ki megtekintésre.

Megkérdezem: “miért nem szeretnétek megnézni xy helyet?” A válasz: “Timi, ezzel valami gond lehet amit írtál, mert én is kértem tőlük ajánlatot korábban, és nekem egymillióval többet írtak!”

Most bizonyára azon töröd a fejed, kedves Olvasóm, hogy hogyan is lehetséges ez.

Éppen ez az, amiért leírtam ezt a történetet. A “gond”.

Most elárulom a titkot, jól figyelj:-)

A kedves menyasszony kért egy “esküvői árajánlatot”. Meg is kapta, mindenféle extrákkal, és egyéb nyalánkságokkal. A végösszeg 100 főre 2.115.000 Ft.

Én az első beszélgetésen megkérdeztem, mire van szükségük. Átbeszéltük hány órakor érkeznek, meddig szeretnének maradni, stb. Egyszóval megterveztük ez egész napot, időrendben, tervezett eseményekkel, programokkal. Nem voltak benne lyukak, üresjáratok, mindennek megkerült a helye, ideje.

Ezért az árajánlat csak olyan szolgáltatásokat tartalmazott, melyre valóban szükségük volt. Így lett a végösszeg 1.075.000 Ft.

Mit hagytam ki?

  • koktélbárt (a meghívottak körében sok volt a vidéki, illetve volt egy pálinka-kedvelő “kemény-mag”)
  • csoki-szökőkutat, jégszobrot, repülő galambokat a szertartáson… stb.
  • vendégérkezéskor szendvicseket, falatkákat (este 7-re értek az étterembe a vendégek a terv szerint, mert 6 órakor volt a templomi szertartás. Fél 8-ra tervezték a vacsorát. Minek előtte teleenni magukat?)
  • étteremnek fizetendő díjat 04 óra után (13 éve szervezek esküvőket, és vagyok jelen mint énekesnő zenekarommal, ezidő alatt mindösszesen két alkalommal maradt a 100 fő körüli násznép reggel fél 6-ig…)
  • stb.

Milyen kedvezményeket tettem még hozzá?

  1. Közreműködőkre 50%-os kedvezmény (fotós, videós, zenekar, stb. – étkezés, italfogyasztás (12 főről volt szó, így a kedvezmény összesen 64.500 Ft-ot jelentett számukra!)
  2. Különleges garanciákat, beleértve az ételmennyiség-garanciát is, melyet kitörő lelkesedéssel fogadtak (soha nem láttam még éhező vendéget esküvőn, de ők persze féltek attól, hogy “mi van, ha kicsi az adag?” – íme. Így megnyugodhattak. Ez amellett hogy biztonságot ad, szavatolja az általam szervezett étterem profizmusát, magas színvonalát. Pénzben pedig akkor jelentkezett volna náluk a többlet-étel kiadásként, ha nincs ilyen garancia, és az éhes vendég menün felüli étkeztetését a jegyes párnak kell kifizetnie…
  3. Az italcsomag 8 órás időtartamát én 10 órára biztosítottam, ami azt jelentette, hogy nem kellett külön a vendégvárás italaiért fizetni, sem fogyás szerint, sem egy órás korlátlan csomagban. Ez 800Ft/fő-vel számolva összesen 80.000 Ft-ot jelentett.
  4. A menüárat letornásztuk: mivel az étterem ajánlatában szereplő komplett menü-ajánlatok közül egyiknek sem hasonlított az összetétele a pár elképzeléseihez. Ezért kivettem az egyik csomagból az előételt, a desszertet egy magasabb árkategóriájúra cseréltük, és a főételeknél 2 fajtával bővítettük a kínálatot. Így a menü ára kedvezően változott. (az alap-menühöz képest kis mértékben emelkedett csak, nem kellett megfizetni egy magasabb kategóriás csomagot).
  5. stb.

A történet vége…

…az lett, hogy a kedves fiatal pár immár maximális bizalommal cégünk iránt – látva, hogy minden őértük van – még a helyszínek meglátogatásának napján kiválasztotta azt a helyet, ahol az esküvőjüket együtt megalkotjuk:-)

Tudom, hogy sokféle szervező van, és van néhány, aki tisztességtelen haszonnal árulja mások portékáját. Ebben az esetben viszont egy esküvőszervező az, aki kevesebbért adott el egy éttermi szolgáltatást, mint maga az étterem:-)

 

Ha tetszik a történet, akkor máris nyomj egy like-ot az esküvőtervezőre kérlek:

https://www.facebook.com/eskuvotervezo

Ha szeretnél Te is egy korrekt számokat tartalmazó árajánlatot kérni az elképzeléseidre, ragadj billentyűzetet bátran, és üzenj: http://eskuvo-tervezo.hu/kapcsolat/

Ha nincs kedved írni, csak dobj egy sms-t, és visszahívlak: +36 30 241 1219

 

Legyen békés, szép estéd:-)

a tervező legyen Veled