Templomi esküvő

“Egyikünk nem katolikus, köthetünk házasságot katolikus templomban?” – ismerős a probléma? vagy “Szeretnénk templomi esküvőt, de nincs időnk (kedvünk:-) jegyes oktatásra járni.”

 

[spoiler title=”Edit és David történetét ide kattintva olvashatod” open=”0″ style=”1″]

De fokozhatom még: “Kislányunkat az esküvőnk napján a templomi szertartás keretében szeretnénk megkeresztelni…” – egy konkrét eset a közelmúltból. (nehezítő körülmény, hogy Franciaországban élnek, az apa francia, az anya pedig erdélyi származású magyar állampolgár – francia lakcímmel:-))))))

Mivel ezekkel a paraméterekkel nem sok kerület hivatalában foglalkoznának kedvesen és gyorsan, megkerestük azt a kerületet, ahol még örültek is nekünk:-) Aztán a polgári esküvőt egy szép szabadtéri szertartással erősítettük meg a vacsora helyszínén. A mobil pap a helyszínen megáldotta az új házaspárt, és elvégezte a keresztelő szertartást.

[/spoiler]

 

Egyáltalán milyen papírok szükségesek a templomi esküvőhöz? Mennyivel esküvő előtt kell bejelentkezni?

  • Milyen díjakat kérhetnek ezért?
  • Ki fogja feldíszíteni a templomot és hogyan?
  • Mi mindenre kell még gondolni a templomi esküvő kapcsán? (zenész, hangosítás, stb.)
  • Mire kell feltétlenül ügyelni a templom kiválasztásakor?
  • Hogyan küldjék el diszkréten a templomi esküvő után azokat a vendégeket, akik a vacsorára már nem hivatalosak?

 

A Profi Esküvőtervező abban segít Önnek, hogy:

  1. Segít megtervezni, hogy milyen templomban, és milyen vallás szerint legyen/lehet az esküvő az Ön hitük, lehetőségeik és egyéb fontos szempontjaik alapján
  2. Megkeresi, ajánlja az Önök számára szóba jöhető templomokat a násznép nagyságához mérten (kis létszámú esküvőhöz biztosan a Bazilika kell?), templom stílusát tekintve (mennyire legyen díszes vagy inkább egyszerű), földrajzilag kiválasztva és/vagy a vacsora-helyszínhez közeli, vagy a nászmenet útjába eső szóba jöhető templomokat.
  3. Amennyiben szeretnék, elintézi, hogy a mobil pap a vacsora-helyszínre kiérkezve eskesse Önöket a csodás kertben.

 

Tegye fel kérdését most!