Hogyan szervezz felejthetetlen születésnapi partit?

Elérkezett a tavasz, itt a kerti partik ideje. Most már szívesebben megyünk el otthonról  hajnalig tartó hosszú bulikra is.  A varázslatos tavaszi éjszakában az akár gyalog hazafelé megtett utat számos izgalmas kaland, beszélgetés szövi át.

Használd Te is a profi parti-szakértő által összeállított rendezvényszervezői kisokost, és oltári nagy bulikat fogsz tudni szervezni, melyet mindenki évekig emleget majd…

Fontos, hogy lépésről-lépésre haladj a szervezés során, mert különben nagy valószínűséggel fura eredményt kapsz :-))

1.) Dátum

Találd ki a parti dátumát, egy olyan időpontot, amely neked és az ünnepeltnek is megfelelő.

Ne: kérdezd meg az összes barátodat, a leendő meghívottakat, hogy ki mikor ér rá, mert garantáltan nem lesz olyan dátum, ami mindenkinek megfelelő.

2.) Létszám

Egy olyan helyszínt keress, ahol minden meghívott elfér. Azzal azonban számolhatsz, hogy kb. a meghívottak 10%-a nem lesz majd jelen a partin, betegség vagy egyéb váratlan esemény miatt.

Ne: akard tudni előre mindenkitől, hogy biztosan ott lesz-e, az emberek manapság nem szeretnek hetekkel előre tervezni.

3.) Helyszín

Keress egy megfelelő helyszínt: kényelmes legyen, és mindarra alkalmas, amit elterveztél: legyen szó evésről, táncról, programokról. (ha pl. táncos műsort rendelsz, kérdezd meg, mennyi a helyigényük)

Ne: köss kompromisszumot: túl kicsi helyen kényelmetlenül telik az este, nem lesz jó emlék a résztvevőknek.

4.) Étkezés

Kényeztesd finom falatokkal a vendégeket: akár 3 fogásos vacsorát rendelsz, akár kis kívánságfalatokkal vagy mini-szendvicsekkel látod vendégül a meghívottakat, legyen minden ízletes és minőségi.

Ne: szervezz úgy bulit, hogy nincs semmilyen harapnivaló. Ez általában kétféle képpen végződhet:

a.) „Majd mindenki eszik valamit”Egyszerre rohamozzák majd meg a konyhát a leadott rendelésekkel, ennek eredményeként órákig kell majd várni, hogy minden elkészüljön. (és jelzem, ez akkor nem az étterem hibája, bár sokszor őket vádolják ezért…)

b.) Azokon a helyeken, ahol lehet „csak bekapni valamit”, általában a minden fantáziát nélkülöző chips és csoki (jó esetben melegszendvics vagy pizza) áll csak rendelkezésre, és ez is korlátozott mennyiségben.

Hogyan csináld akkor? Érdemes előre tisztázni a vendéglátó hellyel, hogy mit szeretnétek enni, és hány főre rendelitek azt meg. A buli előtt néhány nappal (egy héttel) szükséges azonban a vendégek számát pontosítani. Így senki sem marad éhen, és a vendéglátó sem kerül olyan helyzetbe, hogy valamilyen étel elfogy, és nem tud belőle többet adni…

5.) Italok

A partinak fontos kellékei az italok, a széles választék, és a meghívottak ízlése szerint összeállított kínálat.

Ne: rendelj olyan helyen, ahol mindent eredeti (éttermi) áron akarnak kifizettetni. Kérj előre meghatározott mértékű kedvezményt. Ha tanácstalan vagy, kérd független szakember (pl. az Esküvőtervező szakértő) segítségét, hogy mit hogyan állíts össze, és rendelj meg ahhoz, hogy költséghatékony legyen a parti.

6.) Hangulat

DJ agy zenekar? Esetleg viszel egy cd-lejátszót és hangfalakat? Nem a költségvetés számít, hanem az okozott élmény :-))). Kérdezd meg, hogy a helyszínen van-e beépített hangtechnika, melyet lehetne használni, így nem kell feleslegesen cipekedni.

Ne: engedd, hogy folyton cserélgessék a cd-t a vendégek, előre készíts összeállításokat, cd-n vagy pendrive-on, így már „majdnem olyan lesz” a buli, mintha egy profi DJ vezényelné le J))).

7.) Dekoráció

2013 dekorációs jelszava: a kevesebb több. Legyél eredeti, ízléses, és válassz valamit, ami csak rátok jellemző.

Ne: túlozd el! A rengeteg lufidísz kora lejárt.

Dekorálhatsz poszterekkel, melyre a parti során mindenki írhat néhány kedves gondolatot az ünnepeltnek, aki kiteheti majd a szobájába emlékként. Használatod a társaság korábbi vagy kedvenc parti-fotóit, ez otthonossá és kényelmessé teszi a kiválasztott helyszínt. Az évszakra jellemző virágokból készült apró díszeket is használhatsz, de törekedj az egyszerűségre, mert ezek úgyis a kukában végzik. Inkább nézz körül ötletekért a neten, vagy használd a hobbiboltok kreatív dekorációs ötleteit.

8.) Torták

Mindenki kérdezni fogja, hogy mit hozzon. Süteményt! Édes vagy sós, ropi vagy rétes, mindig minden elfogy, és hajnalban jól fog jönni az alkohol semlegesítésére.

Ne: rendelj drága tortákat. Mindenki jobban szereti a házi süteményt. Hagyj teret a társaságban lévő konyhatündéreknek :-))

9.) Ajándékok

Nagyobb értékű ajándék esetén fogjatok össze többen, és adjátok össze az álomajándék árát, így azok is jó szívvel adják át az ajándékot, akik csak kisebb részben tudtak hozzájárulni.

Ne: hozz kellemetlen helyzetbe senkit. Tisztázzátok előre, hogy kb. milyen értékben hozzanak a vendégek ajándékot. Ugye voltál már olyan esküvőn, ahol a társaság egy része becipelte az nászajándékba hozott LCD-tévét , miközben Te „csak” egy díszes gyümölcstálat vittél? …

 

Ha így csinálod, tuti nyerő leszel, és mindenki Téged dicsér majd.

Sikereidről feltétlenül számolj be nekünk, és küldhetsz pár parti fotót is :-)))

Ha bármiben elakadsz, vagy tanácsra van szükséged, hívd a parti-szakértőt:

Féth Tímea

Tel: + 36 30 241 1219

www.eskuvo-tervezo.hu

 

Szeretnél máskor is hasznos ötleteket kapni? Kövess a Facebook-on:

Folyamatosan tippek, ötletek, nyereményjátékok a Facebook oldalunkon: www.facebook.com/eskuvotervezo