A galambok és az ember kapcsolata évezredes múltra tekint vissza.
Az emberi kultúrák története során a galamb szimbolikus jelentőséget kapott.
Észak-Amerikában és Nyugat-Európában már-már történelminek mondható előzményekkel rendelkezik az a szokás, hogy az esküvők lélekemelő pillanatait galambok szabadon eresztésével gazdagítják.

Tipp:

Romantikus pillanatokat, egyedülálló emlékeket szerezhet, ha esküvőre galambröptetést rendel. Érdemes titokban tartani, a vendégeknek is nagy meglepetés. Magyarországon nem szokványos eleme az esküvőknek. Minimum két galamb szokott repülni, és általában max. tíz.

Érdemes figyelni arra, hogy amikor kivesszük a kalitkából, akkor ne a ruhánk fölött tartsuk.

Örök emlék lett a galambröptetés annak a párnak, akinek az esküvői filmjét vígjátékká tette a két galamb, aki egyszerre kezdett bele a repülésbe és dolga végzésébe. A megdöbbent menyasszonyon kívül mindenki szakadt a nevetéstől amikor az aláhulló „cucc” – ahogyan a vőlegény nevezte végigfolyt a gyönyörű fehér ruhán, és sajnos a kamera is éppen ezt rögzítette 🙁

Érdemes figyelni arra, hogy a galambokat milyen körülmények között, milyen kalitkában vagy dobozban szállítják ki. Vannak nagyon kategórián alul kinéző dobozok, de láttam már kockás pokróccal letakart jószágokat is. A „gazda” általában vidéki bácsika, de ez nem jelenti azt, hogy gumicsizmában lószagúan át is kell sétálnia az esküvői vendégek között.

A Profi Esküvőtervező: A legszebb galambokkal

ékesíti az esküvőt

A kosár vagy kalitka ízléses díszítése, és a kiszállító alkalomhoz illő megjelenése a szolgáltatás elengedhetetlen része kell, hogy legyen.
Emellett egyedi díszítést, a kosárt fedő terítő monogrammozását is biztosítani tudunk.

Ha megrendeli ezt a szolgáltatásunkat, akkor a kiszállítás, és minden más részlet összehangolása is a mi feladatunk.