Az esküvőkről általában két benyomás marad meg tartósan a vendégekben.
Az egyik az, hogy milyen volt a hangulat, a másik, hogy milyen volt a vacsora.

 

Romantikus esküvő helyszín Szabadtéri esküvői helyszín

 

Tipp:

A vacsorát úgy érdemes összeállítani, hogy minden vendég megtalálja az ízlésének megfelelőt. Ebből a szempontból előnyösebb lehet a büfé asztal gazdag kínálata.
Amennyiben a kényelmet, és a hagyományokat kedvelik jobban, az asztalokra tett hagyományos lakodalmas tál lehet a nyerő megoldás.

 

 

Szeretne különleges, kizárólag Önöknek összeállított menüsort kínálni vendégeinek?

A Profi Esküvőtervező: Önöknek saját menüsort kreál

Mint minden esküvői szolgáltatásunkban, itt is az egyediséget szeretnénk kiemelni. Ha szeretnének esküvőjük napján valami merőben mást fogyasztani, mint otthon, vasárnaponként, és szívesen lecserélnék a húslevest meg a rántott csirkét valami másra… – akkor alkossunk együtt :-))

Ha Önök a megszokott ízeket kedvelik, és szeretnének  “hagyományos” esküvői menüt, ezt is fel lehet dobni egy-két különleges étellel, vagy akár egy olyan előétellel, vagy levessel, melyben szintén a hagyományos jegyek dominálnak, de mégsem számít rájuk egyetlen vendég sem.

Ha mindenképpen elszánták magukat arra, hogy csak és kizárólag megszokottat esznek, legalább adjunk nekik valamilyen fantázia nevet. (Pl. a csípős fasírt helyett írjuk a menübe azt, hogy “tüzes ágyugolyók” :-)))

eskuvoi-vacsora2

A különlegességeket kedvelő pároknak szívesen segítünk abban, hogy séfünk a személyes beszélgetés után kimondottan rájuk jellemző, az ízlésüknek, elképzeléseiknek megfelelő menüsort kreálja meg, ráadásul olyan kreatív neveket adva az ételeknek, melyek a teljes egyediséget biztosítják esküvőjükre.

Találkozónkra érdemes átgondolniuk, hogy elsősorban Önök mit szeretnének, majd hogy vendégeik mit fogyasztanának szívesen, illetve hogy vannak-e különlegesen étkezők. Vajon mi mindenre kell odafigyelni vendégeinkkel kapcsolatban?

 

Akiknek fontos, hogy mit esznek, illetve akik nem ehetnek valamit…

Vegetáriánusok:

A vegetráiánusokra általában legyintenek az étteremben, hogy “majd eszik rántott sajtot a tálról”… – dehát tojás van a bundában kérem szépen!!! Sok vegetáriánus tojást sem fogyaszt, de ezt sokan nem tudják…

Ezért fontos rákérdezni, hogy mit nem eszik az illető, és ez alapján elkészíteni az ő személyre szóló esküvői vacsoráját.

Cukorbetegek:

Esküvői torták? Gondoltad volna, hogy a diabetikusok is szívesen ennének a menyasszonyi tortából? Rendeld az emeletes torta egyik szintjét cukormentes változatban, és máris gondoltál a cukorbetegekre, és a fogyókúrázókra egyaránt 🙂

Lisztérzékenyek:

Sütemény helyett gyümölcsöt vagy fagyit. Pudingok, krémek, öntetek szintén kerülendők. Rántott hús helyett grillezettet. Gyümölcsöt, zöldséget minden mennyiségben.

Szakszerűen: “búza, rozs, árpa, zab és az ezekből a gabonákból készült termékek, kenyér (barna kenyér sem!), péksütemény, tésztafélék: TILOS!”

Túró, tejföl, sajtok fogyaszthatók 🙂

Kisbabák:

Ugye nem kell bűnhődnie, ha már elcipeli magával anya és apa???

Fontos, hogy a bébik evési szokásait is ide soroljuk, és kérdezzünk rá a csecsemővel érkező vendégeinknél, hogy mit fogyaszt a kisbaba, ha szükséges gondoskodjunk “szoptatós-szobáról”, vagy a tápszerük elkészítésének lehetőségéről, bébiétel megfelelő melegítési lehetőségéről.

Nem árt, ha van egy – a zajtól távolabb eső – hely, ahol nyugodtan pihenhetnek, ha idegrendszerük nem bírja tovább…

A félreértések elkerülése végett: amikor a ceremóniamester említést tesz az est kezdetén a szoptatós szobáról, akkor mindig felhívja a figyelmet, hogy a szoptatós szoba kizárólag nők részére fenntartott helyiség :-)))

A “Szoptatós szoba további funkciói” fejezet olvasásáról megkímélném Önt, kedves Férfi Olvasóm, ezért kérem, inkább kattintson rögtön a gyakorlati részhez

Gyerekek:

A legtöbb helyen szívesen készítenek külön gyerek menüt, jópofák a rántott dínó falatok, és talán azt az 5-6 adag hasábburgonyát is ki lehet sütni gond nélkül…

Fenti lehetőségeket az Esküvőtervező megtoldja különleges ötleteivel: saját gyártású pálcikás jégkrémmel, gyümölcs-evő versennyel, és ha szív alakúra vágja a gyerekeknek a süteményt, attól már az anyukák is meghatódnak…

Van még ötlete, hogy kikre és hogyan lehetne jobban odafigyelni? Kérem, ossza meg velem javaslatait

A “szoptatós szoba” további funkciói

A “szoptatós szoba” több funkciót is betölt: a kismama akkor is szoptat(na), ha nem látsz mellette gyereket… A tejet későbbre is el lehet tenni, de hol, és hogyan kerüljön ez a megfelelő edénybe? WC-n és mosdóban kellemetlen ilyen dolgokat csinálni, nem csak annak, akit érint, hanem a többi vendégnek is, aki látja, hallja… Esetleg a parkoló autóban rettegve, jön-e arra valaki éppen? Hm… Íme a szoptatós szoba, édesanya!

És ha már így magunkra maradtunk kedves Nőtársaim, és főleg Te kedves Menyasszony, akinek érthető módon még nincs nagy tapasztalat a gyermeknevelésben…

Mondanom kell még egy fontos dolgot, amire feltétlenül figyelj oda. Nagyon kevés étteremben van külön pelenkázó a mosdókban. Ha kisbabás, vagy kisgyermekes vendégeket hívsz, gondoskodj számukra megfelelő pelenkázó helyiségről.

Ez lehet a szoptatós szoba, vagy más, kényelmes (semmiképpen nem sötét, és nem hideg) helyiség.

Én is szeretnék egy ilyen profin megtervezett esküvőt, ezért időpontot kérek

Kérdésem van, szeretném feltenni