Virágok, esküvői dekorációk

Van olyan virágos ismerőse, aki nem “menyasszonyi” áron számolja a virágcsokrot, csak egyszerűen úgy, hogy “csak csokor”? – merthogy az:-)

 

 • Ön szerint akkor a “menyasszonyi” csokor miért kerül majdnem kétszeresébe a “csak csokornak” a legtöbb esküvővel foglalkozó cégnél, de a virágboltokban is?
 • Tudja-e, hogy a látványon kívül milyen fontos szempontokat érdemes figyelembe venni a dekoratőr kiválasztásánál?
 • Tudja-e, hogy a “próba csokor” (ami a menyasszonyi csokorral megegyező virágköltemény) sok gondot megold, és biztonságossá, tervezhetővé teszi a menyasszony nagy napját?

 

A Profi Esküvőtervező abban segít Önnek, hogy:

 1. Megtervezi az Önök elképzelései alapján, hogy a kiválasztott helyszínhez milyen dekorációk illenek: az Ön elképzeléseihez maximálisan alkalmazkodni, megfelelni tudó dekoratőr szakemberrel együtt helyszíni felmérést, terveket, terepfotókat, majd ezt követően fényképekkel illusztrált, részletes árajánlat-tervezet készít.
 2. Figyelembe veszi az Önök által megadott keretösszeget, melyet ésszerűen felosztva javaslati listát készít a szóba jöhető dekorációs kellékekről, jelölve a javasolt fontossági sorrendet.
 3. Mindent a megfelelő helyen és időre elkészít (így Önöknek nem kelljen azzal bajlódnia, hogy hogyan jut el A pontból B pontba a 100 db székhuzat, ki fogja feltenni őket, ki szedi majd le, hogy mennyivel többet kell rendelni ahhoz, hogy biztosan elegendő legyen, stb.)

 

[spoiler title=”Marcsi és Péter történetét itt olvashatja” open=”0″ style=”1″]

Marcsi és Péter nagy esküvőt terveztek, 150 fővel egy hatalmas rendezvényteremben, egy gyönyörű kert közepén. Nagy örömmel fogadták az étterem által felajánlott ajándék székszoknyákat, hisz ha már benne van az árban, erről is le van a gond – gondolták.

Nem szerettek volna nagy felhajtást, de azért “pár izzósor az ablakokra szép lesz, most úgyis le van értékelve a Madaras Tesco-ban így karácsony után, – miért ne vegyünk belőlük pár dobozzal?”

A virágokat csak az asztalokra és néhány csokor formájában szerették volna viszontlátni esküvőjükön, mert egyébként nagyon környzet-tudatosak voltak, “ne tépkedjük le csak úgy a virágokat, ejnye-bejnye!”

Ezért arra gondoltak, hogy kis tálakba, vagy üvegedényekbe virágfejeket tesznek, és mivel a “vízbe fojtott virág” szindróma igen elterjedt és népszerű, tökéletesen megfelel ez nekik is, (úgy látszik idén ettől lesz trendi egy esküvő…) Erről van szó, csak hogy illusztráljam:

virágdekoráció esküvőre
Asztali virágdísz esküvőre

Az oldalsó mécseseket kihagyják – gondolták – mert így “túl temetős”. A szirmok helyett inkább selyem virág legyen, mert “az élő hamar elfonnyad” és “drága is”.

Az üveg hengerhez hasonló vázát sikerült is vásárolniuk a négybetűs lakberendezési áruházban, vettek 6 egyformát, az “bőven elég lesz.”

A hengerekbe 3 rózsát terveztek, mert ha már nincs más virág, “legalább az asztaldísz mutasson valahogy”.

Újratervezés.Újratervezés.Újratervezés.Újratervezés.Újratervezés.Újratervezés.

 

Nem sorolom tovább az összes dekorációs elemet, ennyi bőven elég. Lássuk, mi lett a terveikből:

Mivel “nekünk nem telik dekoráló cégre”, a dekorációkat a barátok “aggatták fel” a megfelelő helyekre. Kezdték a fényfüzérekkel. Másfél óra bajlódás után világossá vált, hogy vajmi keveset mutat a néhány szál fényfüzér a hatalmas teremben…

Újratervezés: mivel lehetne helyettesíteni? Nincs ötlet, nincs eszköz, mostmár késő…

Következtek az üveghengerek. Ezekről kiderült, hogy nem hogy három rózsa nem fér bele, de még egy rózsát sem képes a víz alatt tartani. Természetesen nem tudhatták, hogy a képen látható virág megfelelő módon le van rögzítve, így a víz nem tudja felemelni. A végeredmény: a víz felszínén halottként lebegő rózsa maradványok, félig vízbe fojtva… ennyit a temető szindrómáról….

Újratervezés: mit tegyünk az asztalra? Több virág nincs, más váza nincs…

A mécseseket ugyan kihagyták, de bizony jó hasznukat vették volna, mert az étteremben a vacsora-asztalt éles neon-csövekkel világították meg, majd amikor hangulatfényt kért az ifjú pár, leoltották az összes villanyt. Ekkor pedig nem találták meg a szájukat az emberek a kanállal, annyira sötét lett.

Újratervezés: szóljuk az étteremnek, hogy gyújtsanak gyertyákat az asztalon. Erre a következő válasz jött az étterem vezetőjétől: “Önök azt mondták, hogy Önök biztosítják a dekorációkat…”

Az ingyen székszoknyákba a társaság jó része beleizzadt, aki nem, az összevissza csúszkált rajta kényelmetlenül egész este. Egy kisgyerek le is esett, mert túl nagy lendülettel húzta magát a széke édesanyjához közeli ülőrészére mohón a felé nyújtott következő falatra összpontosítva. Balesetek száma: 1. Túlélők száma: 1.

Újratervezés: szabaduljunk meg a huzatoktól? De ilyet nem illik…

Az asztalon a szirmok bár nem hervadtak el, de az internetről rendelt olcsó szirmok az asztalon látható módon “kibontakoztak” (mert egy dobozba bepréselve érkeztek nagy tételben), viszont így már láthatóvá vált aprócska szépséghibájuk: mintha ezernyi szőr (de hosszabb és rövidebb is egyaránt) állt volna ki belőle. Vagy ha úgy jobban tetszik: rojtos volt a széle” – ez többek számára visszataszító látványt nyújtott. Inkább ne lett volna…

A hat darab váza végül kevésnek bizonyult, mert az esküvő előtt néhány héttel még “beesett” egy 8 fős család, nekik külön asztal lett tervezve, de virágdísz már nem jutott rá, mert a négy betűs áruházban közben elfogyott az akciós henger…

Újratervezés: … “valamit azért tegyünk oda, ne üljenek a csupasz asztalnál”…

 

Marcsi és Péter esküvője összességében jól sikerült, de:

 • lehetett volna sokkal szebb a dekoráció
 • lehetett volna gondtalanabb az esküvőjük
 • lehetett volna nagyobb szervezettség, összehangoltság
 • lehettek volna ugyanezért az árért friss virágok és élő szirmok
 • elkészíthette volna a dekoratőr a szükséges dekorációkat, hogy valóban látványos legyen akkor is, ha kis költségvetésből kell kihozni

 

Ön milyen esküvőt szeretne? “Rojtosat” vagy elegánsat?

[/spoiler]

 

Kérdése van? Kapcsolatfelvétel az esküvőtervezővel