A Profi Esküvőtervező tippjei ceremóniamester kiválasztásához

Napjainkban sokkal kevesebb az olyan esküvő, ahol a köztudatban hagyományosan élő “kalapos-botos népviseletben dolgozó öreg bácsikákat” rendelik meg vőfélykedni. E szakma is modernizálódott, mégis megőrizve a hagyományos elemeket, verseket, játékokat. Napjainkban sok fiatal vőfély modern elemeket csempészik munkájába, új lendületet hozva e szakmába.

ceremoniamester1

Ha hagyományos vőfélyt fogadunk, akkor ne várjuk el tőle, hogy “csupán vezesse a műsort, terelgesse az embereket, és néha lehet egy-két játék, ha nagyon muszáj a hangulat miatt”.

Ebben az esetben válasszon inkább ceremónia-mestert, vagy műsorvezetőt, aki nem népviseletben, hanem öltönyben jelenik meg, semmilyen hagyományos elemet, verset nem tesz a műsorába.

Tipp:

Feltétlenül győződjünk meg róla, hogy mióta űzi az illető ezt a szakmát, milyen képesítése vagy szakmai háttere van, mennyire önálló, mennyire figyelnek fel a hangjára, egyszóval, hogy mennyire rátermett a feladatra.
Ha lehet, figyeljük meg őt munka közben. Érdemes a munkáját bemutató filmet végignézni, vagy elmenni egy esküvőre, és „élesben” tesztelni.
Egy cifra weboldal, vagy egy szimpatikus arc ennek a feladatnak az ellátásához nem elég. Tényleg tapasztalt profira van szükségük. És a profit nem feltétlenül a százezres kategóriában fogják megtalálni.
És a legfontosabb: személyre szerződünk. Nem a helyettes helyettesére. Gyakori probléma, hogy valakit felkérnek a csudaszép weboldala alapján, meg is nézik, le is foglalják (nem is kevés pénzért….), majd a nagy nap előtt pár héttel az illető bejelenti, hogy ő bizony nem ér rá, de küld egy profi kolegát maga helyett. Ez mindig veszélyes és kockázatos!

A Profi Esküvőtervező: Ismeri a tökéletes hangulat titkát és felelőseit

ceremoniamester2

Munkatársaink az évek óta az esküvő szakmában dolgozó legjobbak. Akár vőfélyt, akár ceremóniamestert szeretnének, számos szakember közül választhatnak.

  • Fiatal legyen vagy „érettebb korú”?
  • Budapesti legyen, vagy valamilyen tájegységről származó, hogy ismerje az Önök családjának hagyományait, szokásait?
  • Lényeges hogy mennyibe kerüljön?

Ez csak néhány fontos kérdés azok közül, amiket fel szoktunk tenni, ha vőfélyt ajánlunk.

Titok a kiválói esküvői hangulat mögött

Kérem kattintson ide a cikk olvasásához

Ők már megtalálták a tökéletes ceremóniamestert

Olvasson bele, miként nyilatkoznak azok, akik már túl vannak életük legszebb napján, remek ceremóniamestereink segítségével.

Cikk olvasásához kattintson ide.